A kávé világa – Specialty kávék


Számos hasonlóság van a kávé és bor között. Mindkettő “gyümölcs”-ből készül, valamint a szüret után mindkettő esetében rengeteg feldolgozási lehetőség közül választhatunk, ami nagyban meghatározza a végterméket. Az igazán különleges (prémium) kávékban – ahogy a borokban is – számos aroma- és íz komponens fedezhető fel, amelyek a kávézást örömtelivé, sokszínűvé, változatássá tehetik.
 
Az előadás során a specialty, vagyis újhullámos kávékkal fogunk foglalkozni, amelyek definíció szerint legalább 80 pontot értek el a bírálati skálán, jól tükrözik a termőterület (terroir) jellegét, valamint optimális esetben az értéklánc (bean to cup) minden egyes lépésénél kiemelt figyelmet kapott.
 
 

A kurzus azok számára érdekes és hasznos, akik többet szeretnének megtudni:

  • A kávék világáról, történetéről, származásáról
  • A kávé cserjétől a csészéig (bean to cup)
  • A kávé készítési eljárásokról
  • Arról, hogy mire érdemes figyelni a kávézókban és az otthoni kávé készítés során (gyakorlati ötletek)
  • A szakszerű kávékóstolásról, a “cupping”-olásról
  • Aromákról és ízekről a kávékban, avagy a minőségről, a minőséget befolyásoló tényezőkről
 
Tanórák száma  (óra)
4
Kóstolt italok száma
min. 4 filter kávé kóstolása
Magyar vizsga és oklevél díja
a résztvevők a Borkollégium által kiállított oklevélben részesülnek
 
 
Előadó: Kielmayer Kristian
Specialty Coffee Association (SCA) középfokú érzékszervi (sensory) és kávékészítési (brewing) okleveles kávé szakértő



Tematika

  • Kávé története, hol terem az alapanyag
  • Cserjétől a csészéig (bean to cup), termesztés-pörkölés-kávé
  • Érzékszervi ismeretek (aromakorong) és szakszerű kávékóstolás menete (cupping)
  • Kávékészítési eljárások, eszpresszó és filter



Vizsga

A tanfolyamot elvégző hallgatóink oklevelet vehetnek át, külön vizsgát nem kell letenni.



Ajándék

Ez a kurzus ajándékba is adható. Vásárolja meg karácsonyra szeretteinek!

Ajándékba adom


Időpontok és tandíj

Kedvezményes ár: 19.900 Ft (15.669 Ft + ÁFA), amennyiben a tanfolyam kezdete előtt 15 naptári nappal megtörténik a befizetés, illetve megérkezik az átutalás az iskola bankszámlájára.
Teljes ár: 24.000 Ft (18.898 Ft + ÁFA), amennyiben a tanfolyam kezdetétől 15 napon belül történik a befizetés.

Csoportos akció: minimum 5 főtől 5% kedvezmény a végösszegből. Diákkedvezmény: 25 éven aluliaknak, érvényes diákigazolvány bemutatásával 10% kedvezmény.

A tanfolyam díjmentes lemondására a tanfolyam napját megelőző 15 munkanapig van lehetőség. Ezt követően a tanfolyam napját megelőző 7 munkanapig történő lemondás esetén a lemondás díja a tanfolyami díj 50%-a, ezt követően a 100%-a.

Jelenleg nincs induló kurzus, az időpontok feltöltés alatt vannak. Felmerülő kérdés esetén forduljon ügyfélszolgálatunkhoz a +36 70 622 1060 telefonszámon.


Érdekel a kurzus, de a megjelölt időpontok valami miatt nem alkalmas számodra? Töltsd ki az alábbi űrlapot, így később tudunk értesíteni az ÚJ időpontokról, melyek kapcsán igyekszünk figyelembe venni személyes preferenciáidat.

Közelgő kurzusok

WSET felsőfok - WSET® Level 3 Award in Wines - Intenzív
2024. november 22., 23., 24., 29., 30., december 1. (09:00-18:00)
340.000 Ft helyett 320.000 Ft Részletek
Bevezetés a borkóstolásba - Intenzív
2024. november 23. (09:00-18:00)
35.000 Ft Részletek
WSET Alapfok Online - WSET® Level 1 Award in Wines - Intenzív
2024. november 25.
75.000 Ft Részletek
WSET Középfok Online - WSET® Level 2 Award in Wines - Intenzív
2024. november 25.
165.000 Ft Részletek
WSET Felsőfok Online - WSET® Level 3 Award in Wines - Intenzív
2024. november 25.
250.000 Ft Részletek
Párlat Ízelítő - Esti
2024. november 27. (18:00-20:00)
6.900 Ft (5.433 Ft + ÁFA) Részletek
Mesterkurzusok: Winelovers Top 100 – Legjobb pezsgők
2024. december 6. (18:00-20:00)
16.900 Ft/fő/alkalom Részletek
WSET középfok - WSET® Level 2 Award in Wines - Intenzív
2024. december 6., 7., 8. (9:00-18:00)
210.000 Ft Részletek
Sajt és bor - Intenzív
2024. december 7. (09:00-18:00)
50.000 Ft helyett 40.000 Ft Részletek
WSET Alapfok Online - WSET® Level 1 Award in Wines - Intenzív
2024. december 9.
75.000 Ft helyett 70.000 Ft Részletek
WSET Középfok Online - WSET® Level 2 Award in Wines - Intenzív
2024. december 9.
165.000 Ft helyett 155.000 Ft Részletek
WSET Felsőfok Online - WSET® Level 3 Award in Wines - Intenzív
2024. december 9.
250.000 Ft helyett 240.000 Ft Részletek
Ízelítő kurzus - Esti
2024. december 10. (18:00-20:00)
6.900 Ft Részletek
Párlat Ízelítő extra - Esti
2024. december 11. (18:00-21:30)
10.900 Ft (8.583 Ft + ÁFA) Részletek
Ízelítő kurzus extra - Esti
2024. december 12. (18:00-22:00)
10.900 Ft Részletek
WSET középfok - WSET® Level 2 Award in Wines - Intenzív
2024. december 13., 14., 15. (9:00-18:00)
210.000 Ft helyett 195.000 Ft Részletek
Mesterkurzusok: English still wine – Angol csendes borok
2024. december 13. (18:00-21:00)
19.900 Ft/fő/alkalom Részletek
Ízelítő kurzus - Esti
2024. december 17. (18:00-20:00)
6.900 Ft Részletek
Mesterkurzusok: Winelovers Top 100 – Legjobb édes borok
2024. december 19. (18:00-20:00)
19.900 Ft/fő/alkalom Részletek




Segítség, információ

Borkollégium oktatási piramis

Miért érdemes a Borkollégiumot választani?

Mészáros Gabriella
Borkollégium
Winelovers terem
Az első boriskolaként a legnagyobb tapasztalattal rendelkezünk.
A kóstolt borok száma mellett azok minősége is egyedülállónak tekinthető.
Ha netán egy minta nem tűnik a legjobb példának, újabbak követik.
Kellemes környezetben, családias hangulatban nálunk könnyű a tanulás.
Oktatóink a legmagasabb színvonalat nyújtják.
Az egyetlen hazai iskolaként folyamatosan megújuló saját tankönyveket kínálunk hallgatóink számára – a kezdetektől fogva.
Itt mindenki kérdéseire van válasz, de ha tanáraink – nagyon ritkán – valamire nem tudnak azonnal felelni, azt is ki lehet mondani: holnapra utánanézek.
Nálunk kiemelt jelentőségű a tudásközpontú oktatás: az elérhető legjobb ismereteket kínáljuk hallgatóinknak.
Ajándék

Ajándékozz Borkollégium kurzust szeretteidnek, partnereidnek.

Részletek és rendelés
FacebookInstagram

A legfrissebb hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon is