Szaké készítés és stílusok

A saké (szaké) a japánok nemzeti itala, komplex, sokszínű és egyben misztikus. A kurzus során megismerkedünk a saké készítés alapjaival, a főbb kategóriákkal, illetve hogy milyen aromák és ízek találhatóak az italban. Fantasztikus saké sort állítottunk össze, hogy a lehető legjobban be tudjuk mutatni a különböző stílusokat.
 
Előadó: Kielmayer Kristian, WSET saké szakértő
Kóstolt tételek száma: 17
 


Borsor:

Stílus Magyarázat Termelő, márka Tétel
Futsu-shu alap, nem prémium szaké Masuizumi Karakuchi
Honjozo prémium szaké, maximum 70% polishing ratio, kismértékű alkohol hozzáadása engedélyezett Bijofu Honjozo
Junmai prémium szaké, maximum 70% polishing ratio, alkohol hozzáadása nem engedélyezett Bijofu Junmai
Ginjo prémium szaké, maximum 60% polishing ratio, kismértékű alkohol hozzáadása engedélyezett Nanbu Bijin Ginjo
Junmai Ginjo prémium szaké, maximum 60% polishing ratio, alkohol hozzáadása nem engedélyezett Fukuju Kobe Classic
Daiginjo prémium szaké, maximum 50% polishing ratio, kismértékű alkohol hozzáadása engedélyezett Tatsuriki Dragon Blue 
Junmai Daiginjo prémium szaké, maximum 50% polishing ratio, alkohol hozzáadása nem engedélyezett Dassai 39
Nigori "durván" szűrt ("coarsly filtered") szaké Rihaku Dreamy Clouds
Sparkling pezsgő szaké Shichiken Sparkling Dry
Muroka faszenes szűrés nélküli szaké Kinoshita Tamagawa Yamahai Junmai Muroka Nama Genshu "Red Label" 
Nama pasztőrözés nélküli szaké Amabuki Strawberry Blossom
Genshu víz hozzáadása nélküli ("undiluted") szaké Toko JG Genshu 
Taru-zake japán cédrusban ("sugi") rövid ideig "érlelt" szaké Hanatomoe Sugi Barrel 
Koshu hosszú ideig érlelt szaké Daruma Masamune  10 Years
Kijoshu édes szaké Masuizumi  Kijoshu
Kimoto magasabb savú szaké, speciális straterkultúra kialakítás miatt Hatsumago Kimoto Tradition
Yamahai magasabb savú szaké, speciális straterkultúra kialakítás miatt Yuki No Bosha  Snow Hut
 
A változtatás jogát fenntartjuk!

Időpont: 18:00-21:30
Helyszín: Borkollégium (1067 Budapest, Podmaniczky u. 31. I/7.)
Ár: 24.900 Ft/fő/alkalom


Jelentkezés

Közelgő kurzusok

Mesterkurzusok: Közép-Kelet Európa bortermelő országai és szőlőfajtái
2025. április 4. (18:00-21:00)
19.900 Ft/fő/alkalom Részletek
WSET alapfok - WSET® Level 1 Award in Wines - Intenzív
2025. április 5. (09:00-18:00)
85.000 Ft Részletek
Dél-Amerika borai: Dél-Amerika borai
2025. április 9. (19:00-21:00)
helyszín: 1114 Budapest, Ménesi út 1.

13.900 Ft Részletek
Ízelítő kurzus extra - Esti
2025. április 10. (18:00-22:00)
10.900 Ft Részletek
Borkollégium alapfok - Intenzív
2025. április 11., 12., 13. (09:00-18:00)
90.000 Ft Részletek
WSET Alapfok Online - WSET® Level 1 Award in Wines - Intenzív
2025. április 14.
75.000 Ft Részletek
WSET Középfok Online - WSET® Level 2 Award in Wines - Intenzív
2025. április 14.
165.000 Ft Részletek
WSET Felsőfok Online - WSET® Level 3 Award in Wines - Intenzív
2025. április 14.
250.000 Ft Részletek
Ízelítő kurzus - Esti
2025. április 22. (18:00-20:00)
6.900 Ft Részletek
TOP 100 bor – Egy sommelier kedvencei: TOP 100 bor – Egy sommelier kedvencei
2025. április 23. (19:00-21:00)
helyszín: 1114 Budapest, Ménesi út 1.

14.900 Ft Részletek
Bevezetés a borkóstolásba - Intenzív
2025. április 26. (09:00-18:00)
35.000 Ft helyett 30.000 Ft Részletek
Alapozó sommelier tanfolyam - Intenzív
2025. április 28., 29. (09:00-18:00)
60.000 Ft helyett 50.000 Ft Részletek
WSET Alapfok Online - WSET® Level 1 Award in Wines - Intenzív
2025. április 28.
75.000 Ft helyett 70.000 Ft Részletek
WSET Középfok Online - WSET® Level 2 Award in Wines - Intenzív
2025. április 28.
165.000 Ft helyett 155.000 Ft Részletek
WSET Felsőfok Online - WSET® Level 3 Award in Wines - Intenzív
2025. április 28.
250.000 Ft helyett 240.000 Ft Részletek
Sör Ízelítő - Esti
2025. április 29. (18:00-20:00)
4.900 Ft (3.858 Ft + ÁFA) Részletek
WSET felsőfok - WSET® Level 3 Award in Wines - Intenzív
2025. május 2., 3., 4., 9., 10., 11. (09:00-18:00)
340.000 Ft helyett 320.000 Ft Részletek






Segítség, információ

Borkollégium oktatási piramis

Miért érdemes a Borkollégiumot választani?

Mészáros Gabriella
Borkollégium
Winelovers terem
Az első boriskolaként a legnagyobb tapasztalattal rendelkezünk.
A kóstolt borok száma mellett azok minősége is egyedülállónak tekinthető.
Ha netán egy minta nem tűnik a legjobb példának, újabbak követik.
Kellemes környezetben, családias hangulatban nálunk könnyű a tanulás.
Oktatóink a legmagasabb színvonalat nyújtják.
Az egyetlen hazai iskolaként folyamatosan megújuló saját tankönyveket kínálunk hallgatóink számára – a kezdetektől fogva.
Itt mindenki kérdéseire van válasz, de ha tanáraink – nagyon ritkán – valamire nem tudnak azonnal felelni, azt is ki lehet mondani: holnapra utánanézek.
Nálunk kiemelt jelentőségű a tudásközpontú oktatás: az elérhető legjobb ismereteket kínáljuk hallgatóinknak.
Ajándék

Ajándékozz Borkollégium kurzust szeretteidnek, partnereidnek.

Részletek és rendelés
FacebookInstagram

A legfrissebb hírekért kövess minket Facebookon és Instagramon is